Johnny Pals schittert in GCL St Tropez

Johnny Pals schittert in GCL St Tropez

In St. Tropez werd de eerste ronde van de Global Champions League intussen verreden. Dat werd een 1m55-rubriek tegen de klok. De winst ging naar de Stockholm Hearts. Individueel sprong Johnny Pals in de kijker met de 11-jarige merrie, Zarkava Hero Z (Zandor Z).

De Stockholm Hearts konden deze eerste ronde op hun naam schrijven. Zowel Malin Bayard-Johnsson en de BWP-merrie H&M Indiana (v. Kashmir van Schuttershof) als Peder Fredricson en Catch Me Not S (v. Cardento 933) bleven foutloos in het parcours. Daardoor moest er gekeken worden naar de totale tijd en het Zweedse duo was net iets sneller. Ze wonnen deze eerste GLC-omloop met een totale tijd van 138,05 seconden. 

De Belgische springruiters Niels Bruynseels en Pieter Devos van de Prague Lions deden het bijna even goed. Samen met de SBS-ruin Delux van T&L (v. Toulon) en MoM's Toupie de la Roque (v. Kannan) lieten ze alle balken in de lepels maar hun totaaltijd was net iets trager. Met 141,69 seconden staan ze voorlopig tweede in de tussenstand. 

De Rome Gladiators staan momenteel derde dankzij Fernando Martinez Sommer en Edward Levy. Fernando kreeg met de KWPN-ruin High Five (v. Glasgow) een springfout, Edward deed het foutloos met Rebeca LS (v. HH Rebozo). 


Klik hier voor de volledige uitslag.