Jody van Gerwen wint Small Grand Prix Sentower Park

Jody van Gerwen wint Small Grand Prix Sentower Park

Jody van Gerwen snelde zojuist naar de winst in de 1.45m Small Grand Prix van het Sentower Park. De Nederlandse amazone rekende daarbij op de BWP-merrie, Inebelle van 't Welthof.

Van Gerwen en de 15-jarige merrie  (v. Takashi Van Berkenbroeck) uit de fokkerij van Lieve Weltjens, bleven ruim één seconde voor op Angelica Augustsson Zanotelli met onder het zadel de 11-jarige Kannan-zoon, Kingston 43. Voor eigen publiek vervolledigde Leonie Peeters de top drie.

Peeters volgde op het podium in het zadel van Joris Van den Bergh's sBs-merrie, Goflike van de Kapel (Balthazar Vp Wisbecq). Net buiten het podium volgde Joao Victor Castro Aguiar Gomes met de negenjarige Odin van 't Merelsnest (Vigo d'Arsouilles). Virginie Thonon vervolledigde de top drie met Dayton Sitte (Ogano Sitte) onder het zadel.

Net buiten de top vijf volgde Kars Bonhof in de prijzen. Bonhof loodste de gekeurde KWPN-hengst, Hernandez TN (Kannan) foutloos naar de tiende plek.

Eerder loodste van Gerwen haar Cellestial-zoon, Chester 365 naar de derde plaats in de 1.35m rubriek. Proefwinst kwam op naam van Evie Buller en Elenoor (Guardus Limbus).

In de afsluitende 1.35m rubriek hield Ruben Romp de concurrentie achter zich. Romp loodste de SF-ruin, Umour Noir de Crann (Kannan) foutloos naar de winst met ongeveer twee seconden voorsprong.