Jody van Gerwen scoort in de 1.45m Longines Rankingproef van Lier

Jody van Gerwen scoort in de 1.45m Longines Rankingproef van Lier

In het Azelhof in Lier maakten de CSI2*-ruiters zich op voor de hoofdrubriek van de dag. Zij kregen een 1.45m omloop voorgeschoteld met aparte barrage. Naast winst konden de combinaties ook Longines Rankingpunten scoren. 

In het totaal schopten dertien combinaties het tot in de jump-off. Vijf van hen wisten daar opnieuw de nul te behouden, maar niemand slaagde erin de tijd van Max Sebrechts te verbeteren. Onze landgenoot mocht met Cacacha van het Schaeck de ereronde leiden. Het zilver was voor de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa met Kink van't Heike. Sacha Beghuin zorgde voor een tweede Belgische podiumplaats en mocht dankzij Elcup van Beek II Z het brons om de nek hangen. 

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Jaime Marsh met My Jewel's Magic Touch en Amanda Landeblad met For Kill. 

Tenslotte waren er ook top tien plaatsen voor Jody van Gerwen (Inebelle van't Welthof), Loewie Joppen (Important Style Vk) en Kelly Jochems (Eowan A). Ze eindigden respectievelijk zesde, zevende en achtste. 

Klik hier voor alle resultaten.