Jochems en De Ruijter scoren in Grand Prix Lier

In Lier werd zonet de afsluiter van een druk internationaal weekend gereden: de CSI2* Grand Prix. Van de 81 deelnemende combinaties konden er 19 een foutloze ronde springen. Een barrage met 19 moest dus over de winnaar beslissen.

De winst ging naar Erica Swartz. Zij moest als laatste van start met Jovita (v. Carabas vd Wateringhoeve) en finishte in 36,95 seconden.

Annabel Shields eindigde op de tweede plaats. Zij reed Crevagh Carisme foutloos rond in 37,67 seconden. Dominique Hendrickx volgde op nummer drie. Hij reed een foutloze in het zadel van de BWP-ruin Koriano van Klapscheut (v. Lord Z) en klokte af in 37,70 seconden. Hij bleef hiermee Ann Carton-Grootjans voor die met Kai Licha de Carmal (v. Prince vd Wolfsakker) op de vierde plaats eindigde. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 38,50 seconden.

Gregory Cottard en Bibici (v. Norman Pre Noir) eindigden op vijf.

Anouk de Ruijter (Quantas 15) en Kevin Jochems (Turbo Z) zorgden voor Nederlandse klassereingen. Zij eindigden op de zesde en zevende plaats.