Jack Ansems schittert in Grand Prix van MET Oliva

Jack Ansems schittert in Grand Prix van MET Oliva

De voorlaatste rubriek onder de Spaanse zon was ook de hoofdrubriek van de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. In deze Grand Prix rankingproef was er net geen podiumplaats voor Jack Ansems. 

Ansems' tijd met Fliere Fluiter (v. VDL Zirocco Blue) was goed voor een vierde plaats. Ze werden gevolgd door Regis Villain en Berline Cece (v. Ustinov) die op vijf kwamen.

Alexa Stais bleef op één en zette de winst op naam van haar en Urhelia Lutterbach (v. Helios de La Cour II). Met 44,23 op de klok volgde Michael Hughes met het zilver op de rug van Melodie-K Van 't Kattenheye (v. Cornet Obolenski). Jason Foley nam het brons in ontvangst in het zadel van Rockwell RC (v. Kannan). 

Nicola Philippaerts mocht als laatste aantreden in de barrage, de te kloppen tijd was 42,86 en stond op naam van Alexa Stais. Met de tienjarige Zangersheide merrie reed hij 29 honderdsten van die tijd vanaf maar een jammerlijke springfout gooide roet in het eten. Philippaerts strandde uiteindelijk op zes als snelste vierpunter.