Edouard Schmitz blijft Ieren voor in CSIO5* Longines Grand Prix van Dublin

Edouard Schmitz blijft Ieren voor in CSIO5* Longines Grand Prix van Dublin

Topsport en spanning alom, dat leverde de loodzware 1.60m Longines Grand Prix in Dublin. Van de 40 combinaties aan de start kwalificeerden zeven duo's zich voor de barrage. Na afloop sprong Edouard Schmitz met de 10-jarige Gamin van 't Naastveldhof (Chacco-Chacco) naar de winst.

De 10-jarige sBs-ruin uit de fokkerij van Patrick De Heer bleef met de Zwitser als enige foutloos onder de 40 seconden. Op minder dan een halve seconde verschil volgde de Ierse springruiter, Conor Swail met de 15-jarige Count Me In (Count Grannus) op de tweede plaats. Voor eigen publiek vervolledigde Shane Sweetnam het podium.

Sweetnam en de negenjarige James Kann Cruz (Kannan)  bleven landgenoot Andrew Bourns met Sea Topblue (Chacco-Blue) voor. Op de vijfde plaats strandde Megane Moissonnier in het zadel van de 13-jarige Cordial (Casall). 

Voor de Nederlandse combinaties was er iets minder geluk. Patrick Lemmen sprong als beste Nederlander naar de zestiende plaats. Samen met Exit Remo (San Remo) sprong Lemmen één balk uit de lepels. Het paar werd opgevolgd door Harrie Smolders en Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve).

Volledige Uitslag