Holger Wulschner: "Ik denk dat beroepsruiters de heropstart van de competitie het meest nodig hebben"

Holger Wulschner: "Ik denk dat beroepsruiters de heropstart van de competitie het meest nodig hebben"

Holger Wulschner, een Duitse springruiter, organiseert in zijn accommodatie dit weekend een 'Corona-concours'. Vooralsnog staat het concours enkel open voor beroepsruiters, en daar heeft de Duitser een goede reden voor.

"Ik denk dat beroepsruiter, die hun inkomen (deels) verdienen met het rijden van wedstrijden, deze heropstart van de competitie het hardst nodig hebben. Maar ik denk dat als dit weekend alles goed verloopt, we in de komende weken ook wedstrijden voor de jeugd en amateurs zullen organiseren", aldus Wulschner. 

"Alles verloopt hier ook volgens strikte veiligheidsmaatregelen. Iedereen moet een mondmasker dragen en alle afstandsregels in acht nemen. Er zijn security agenten aanwezig die hierop toezien. Iedereen die op het wedstrijdterrein aankomt, moet zijn naam en adres noteren. Daarnaast mogen alle ruiters slechts één groom meenemen om een minimum aantal mensen op het terrein aanwezig te hebben. Publiek is niet toegelaten. Er zijn geen ererondes en het secretariaat is enkel telefonisch of online te bereiken. Bovendien is er geen smid of dierenarts ter plaatse".

Bron: Reiterrevue.de