Hoekstra en Thijssen zorgen voor dubbele Nederlandse winst

Hoekstra en Thijssen zorgen voor dubbele Nederlandse winst

In De Peelbergen werden zonet weer twee rubrieken gesprongen tijdens het CSI2* concours. Het ging om de finale voor de jonge paarden en een 1m35 van de CSI2* competitie. In beide rubrieken konden de Nederlandse ruiters erg goed presteren. 

5-jarigen

De winst was voor Hessel Hoekstra en de KWPN ruin Jackpot R. Zij sprongen een foutloze ronde en klokten af in 33,46 seconden. Alexander Butler en Conquida re Revel PS (v. Conthargos) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 34,75 seconden. Kristian Houwen nam met de KWPN hengst Joep Trojka S (v. Cidane) de derde plek op het podium voor zijn rekening. Zij behielden de nul en finishten in 35,41 seconden. 

Mel Thijsen (Tyson's Lady Lux Z) en Mario Stevens (Chrystal 4) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten

CSI2* 1m35

In het 1m35 was Leon Thijssen de snelste. Hij reed de KWPN-ruin For President (v. Numero Uno) foutloos naar de finish in 56,82 seconden. Hiermee was hij net geen seconde sneller dan Louise Saywell die met Sharp Image (v. Calvados) op de tweede plaats eindigde. Ze sprongen eveneens een foutloze ronde en klokten af in 57,31 seconden. Senna Everse en Kerswin Van't Roosakker (v. Echo Van't Spieveld) vervolledigden de top drie. Zij lieten alle balken in de lepels en klokten af in 57,58 seconden. 

Oda Charlotte Kyngvaer (Grasshopper) en Finja Bormann (Sally 721) eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten