Hessel Hoekstra net buiten top 5 in GP kwalificatie Falsterbo

Hessel Hoekstra net buiten top 5 in GP kwalificatie Falsterbo

Tijdens de kwalificatie voor de Longines Falsterbo Grand Prix, verreden over een hoogte van 1.50m, sprong Hessel Hoekstra zonet met Famariloma (Azteca VDL) net niet naar een top vijf plaats. Het paar was nipt 11 honderdsten te traag en plaatste zich zo als zesde.

Gilles Thomas plaatste zich aan kop van het klassement op de rug van de 10-jarige Feromas van Beek Z (Fantomas de Muze). Het duo zette een snelle en foutloze tijd van 62.20 seconden neer, goed voor de overwinning. Het zilver ging naar de Deen Andreas Schou met de KWPN gefokte Granate (Baltic VDL), die na Thomas als enige zonder fouten onder de 63 seconden wist te blijven. Het podium werd vervolledigd door Marc Dilasser en de vosruin Chamann Has (Mylord Carthago).

Net buiten de top drie plaatste Emanuele Gaudiano zich op de rug van Crack Balou (Balou du Reventon) op vier, voor Evelina Toved die voor eigen publiek met Cortina 212 (Contendro I) de top vijf afsloot.

Op een zucht van de top vijf klasseerde Hessel Hoekstra zich met Famariloma (Azteca VDL) als zesde. Ook Harrie Smolders reed nog net in de prijzen in het zadel van Uricas v.d. Kattevennen (Uriko).

Uitslag