Equplus Dit artikel is exclusief voor onze leden

Harrie Smolders knap vijfde in Rolex Top Ten! (VIDEO)

Harrie Smolders knap vijfde in Rolex Top Ten! (VIDEO)

De Rolex Top Ten was het spektakel waar de tribunes door gevuld werden in Genève. In omgekeerde volgorde kwamen de top tien combinaties aan de start. Smolders zette een knappe prestatie neer en reageerde: "In de eerste rond nam ik iets te veel risico in de wending. Monaco sprong alvast super en hij is echter in een super conditie. We hopen ons alvast te kwalificeren voor de Grand Prix."

De rubriek werd over twee rondes verreden waarbij de punten van de twee rondes in combinatie met de tijd van de tweede ronde het resultaat maakten. Het was een spannende strijd waarin in de tweede redelijk wat risico's genomen werden. Uiteindelijk wisten slechts twee duo's het 1.60m parcours volledig foutloos af te leggen. Henrik von Eckermann noteerde de winst met zijn statige King Edward (Edward) en werd op het podium gevolgd door Simon Delestre met Cayman Jolly Jumper (Hickstead). Met één tijdsfout vervolledigde Peder Fredricson met Catch Me Not S (Cardento) het podium.

"Dit is gewoon fantastisch. Ik was nerveus omdat ik dacht dat ik richting de voorlaatste hindernis teveel tijd verloren was. Het bevestigd nogmaals dat King Edward echt een toppaard is en de koning van de springpaarden. Super bedankt ook aan de eigenaars en de organisatie," reageert von Eckermann na afloop.

Dit artikel is exclusief voor onze leden

Word lid en krijg ongelimiteerde toegang tot al onze artikels.

  • Eerste 4 weken gratis.
  • Stop wanneer je wilt
  • Slechts €5,- per maand
  • Of €50,- per jaar!
Registreer nu!

Reeds lid? Login here