Guery wint CSI5* Grand Prix van Knokke voor eigen publiek

Guery wint CSI5* Grand Prix van Knokke voor eigen publiek

In Knokke werd een druk internationaal weekend zonet afgesloten met de Grand Prix van de CSI5* competitie. De ruiter kregen een pittig parcours voorgeschoteld: van de 48 deelnemers konden er slechts negen de nul behouden in het basisparcours. Met de volledige top drie van de wereld die in de barrage zou aantreden, beloofde het alvast een erg spannende ontknoping te worden. De eerste ruiter die een foutloze én erg snelle ronde kon afleggen, was Jerome Guery. Met zijn toekomstige Olympische partner Quel Homme de Hus (v. Quidam de Revel) sprong hij een foutloze barrage in 38,98 seconden. 

Tot op de laatste ruiter was er nog niemand in geslaagd om de tijd van Guery scherper te stellen. Scott Brash was op dat moment de enige die nog tussen Guery en de Grand Prix overwinning stond. Ook Scott Brash slaagde er echter niet in de nul te behouden. Hij sprong met Hello Vincent (v. Consul DI Vie Z) weliswaar een snelle ronde maar tikte één balk uit de lepels. Dat leverde hen de vierde plaats op.



Voor Kevin Staut en Bulgarie d'Engandou (v. Vargas de Ste Hermelle) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden de nul behouden en finishten in 45,26 seconden. Max Kühner en Elektric Blue P (v. Eldorado vd Zeshoek) namen de derde plaats voor hun rekening. Zij sprongen de snelste ronde maar kregen één springfout achter hun naam. 

Eerste starter, Lilie Keenan (Fasther, v. Vigo d'Arsouilles) maakte de top vijf compleet.

Klik hier voor de resultaten