Groen licht voor Nederlandse springpaarden in Omaha!

Groen licht voor Nederlandse springpaarden in Omaha!

De aftrap is gegeven, deze week is het tijd voor de FEI Wereldbeker finales springen en dressuur. Op maandag werden de veterinaire keuringen georganiseerd. Daarbij ontvingen de paarden groen licht voor deelname!

De Nederlandse springpaarden ontvingen alvast groen licht! De springpaarden rijden morgen al even een verkennend parcours op een 1.40m niveau. De combinaties krijgen daarbij 40 seconden de tijd om de piste en enkele hindernissen te leren kennen.


Volg het laatste Wereldbeker finale nieuws in onze GRATIS APP!
Download App store - Download Play Store

Vandaag reden de eerste Nederlandse combinaties al in de piste bij het dressuur. Dinja van Liere, Thamar Zweistra en Marieke Van der Putten kwamen alvast aan de start.

Voor de dressuur en voltige paarden staat de keuring morgen op het programma. Op woensdag zal om 13.15 (20.15 uur in Nederland) de Grand Prix dressuur verreden worden. Om 19.15 (02.15 uur Nederland) zal de eerste omloop van de Wereldbeker finale springen, een Tabel C op 1.60m hoogte, gesprongen worden.

Alle startlijsten en resultaten: KLIK HIER

Hoe werkt de finale voor Jumping?

Op woensdag starten de springruiters met de 'Speed en Handiness'. Dit 1.60m parcours is ontworpen als een Table A, met hoge hindernissen, maar in feite een Table C.

Op donderdag rijden de combinaties een 1.50-1.60m Table A.

De ruiters krijgen over de twee dagen punten. Pas na de eerste twee rondes worden de punten in strafpunten omgezet. De beste combinatie zal op zaterdag met 0 punten starten. De overige punten worden berekend op basis van het verschil met de nummer één en een multiplicatie met 0.5.

De finale start op zaterdag met de 30 beste combinaties aan de start in de eerste ronde van de finale. Na deze eerste ronde is er opnieuw een veterinaire keuring gepland.

Op zondag komen de beste 20 combinaties aan de start van de tweede ronde. De winnaar is het duo dat over alle omlopen het minst aantal strafpunten haalde.