Gerben Morsink blijft Nederlandse driekleur met glans verdedigen in CSI4* Ascona

Gerben Morsink blijft Nederlandse driekleur met glans verdedigen in CSI4* Ascona

In Ascona wordt er dit weekend op CSI4* niveau gesprongen. Zonet werd een 1m45 van de CSI4* competitie afgewerkt. In deze rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gesprongen. De overwinning was voor de Britse Lilly Attwood. Zij reed Cor-Leon vd Vlierbeek Z (v. Calvaro Z) foutloos rond in 59,06 seconden. 

Hiermee deden ze beter dan Alain Jufer die met Cornet MM (v. Cornet Obolensky) op de tweede plaats eindigden. Ook voor hen was er een foutloze ronde in 59,49 seconden. Michael Whitaker maakte de top drie compleet. Hij kon in het zadel van Flinstering (v. Otangelo) een foutloze ronde springen in 59,70 seconden. 

Jack Whitaker (Elucar VE) en Edwin Smits (Quinti von Hof) vervolledigden de top vijf.

Gerben Morsink zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Hij reed Carsey Z (v. Carthino Z) naar de finish in 58,63 seconden maar tikte hierbij één balk uit de lepels. Dit leverde hem wel nog de elfde plaats op.

Klik hier voor de resultaten

Eerder vandaag sprong Ilse Tolboom ook al naar de vijfde plaats in het 1m30. Ze kreeg in het zadel Fidzilina Z (v. Fidji du Fleury) één tijdsfout in de eerste ronde. Philipp Züger sprong naar de overwinning. Hij was overtuigend de snelste in het zadel van PLS Queen of the Castle. Het duo sprong een foutloze ronde in 29,58 seconden. Jacqueline Felber (Escorial K) en Fabio Crotta (Impuls) eindigden op de tweede en de derde plaats.

Klik hier voor de resultaten