Familie Allen domineert Silver Grand Prix Oliva. Nederlanders schitteren in Gold competitie

Omwille van de slechte weersomstandigheden in Oliva gisteren, werd de Silver Tour Grand Prix naar vandaag uitgesteld. De Ierse ruiters domineerden en bezetten vrijwel het volledige podium.

14 combinaties konden zich voor de barrage plaatsen en van die veertien deelnemers was Bertram Allen de snelste. Hij rekende op Voltanos (v. Voltaire) om in 39,03 seconden een foutloze ronde te sprongen. Hij was hiermee net iets sneller dan zijn jongere broer, Harry Allen, die op de tweede plaats eindigde. Harry reed Italy Hdh (v. Cream on Top) foutloos rond en stopte de chrono na 39,55 seconden. Alix Ragot en Ceylan de Blonden (v. Nonstop) vervolledigden het podium na een foutloze barrage in 39,66 seconden.

Alexander Butler (Gaston d'Ecaussinnes) en Marie Demonte (Evoshana) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m30 GOLD

In het 1m30 van de GOLD competitie kon Annabel Shields naar de overwinning rijden. Zij was met Wet Wet Wet (v. Mr Blue) de snelste in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gereden werd. De Britse kon de nul behouden en finishte in 58,44 seconden. Michel Hecart eindigde met Simolo de la Ropue Z (v. Spartacus) op de tweede plaats. Hij kon met de Zangersheide-ruin de nul behouden en finishte in 65,11 seconden.

De rest van de top vijf kleurde volledig Nederlands. Hendrik-Jan Schuttert eindigde met G. Termie R 54 op de derde plaats. Schuttert liet alle balken in de lepels en klokte af in 65,96 seconden. Madée Schuttenbeld en Piccolo R (v. Centauer Z) eindigden op de vierde plaats na een foutloze ronde in 66,98 seconden. Voor Dennis van den Brink en Go Dence (v. Mylord Carthago) was er een vijfde plek.