Emmen en Van den Brink scoren in Grand Prix kwalificatie Oliva

Emmen en Van den Brink scoren in Grand Prix kwalificatie Oliva

In Oliva werd zonet de 1m45 kwalificatie van de GOLD competitie gereden en Koen Vereecke zorgde voor een Belgische overwinning. Hij liet alle concurrentie achter zich in deze rubriek waarin er rechtstreeks op tijd gereden werd. 

Vereecke reed de Zangersheide merrie Donna vd Windeweg Z (v. Diamant de Semilly) foutloos naar de finish in 59,84 seconden. Michael Pender nam met Hhs Fortune (v. Catoki) de tweede plaats voor zijn rekening. Deze Ierse combinatie kon de nul behouden en finishte in 60,45 seconden. Charlotte Bettendorf eindigde op de derde plaats. Zij kon met Nababette Z (v. Nabab de Reve) een foutloze ronde springen en finishte in 60,83 seconden. 

Victor Bettendorf en Atomic de la Roque (v. Kannan) volgden op de vierde plaats na een foutloze ronde in 61,01 seconden. Michel Hecart en Simolo de la Roque Z (v. Spartacus) vervolledigden de top vijf. 

De beste Nederlandse was Kim Emmen. Zij reed Cordouan Fontanel (v. Kannan) foutloos naar de finish in 64,60 seconden. Dit leverde haar de elfde plaats op. Dennis van den Brink was met Frasier (v. Carambole) goed voor de veertiende plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en klokten af in 66,50 seconden. 

Klik hier voor de resultaten

Ook bij de 7-jarige paarden was Vereecke de beste. Dit keer rekend ehij op Tibo van de WIndeweg Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) om in 25,11 seconden foutloos doorheen de tweede fase te rijden. Richard Vogel en Carthage 3 (v. Cascadello I) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 26,87 seconden. Christian Fioravanti en Double Push (v. Cascadello) namen de derde plaats voor hun rekening na een foutloze ronde in 27,52 seconden. 

Skye Morssinkhof (Nina vh Scheefkasteel) en Charlotte Bettendorf (Dispo Cece) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor de resultaten