Dubbeldam net buiten het podium in 1m40 rubriek Opglabbeek

Dubbeldam net buiten het podium in 1m40 rubriek Opglabbeek

In Sentower Park werd zonet de eerste CSI3* rubriek van de dag gesprongen. Het ging om een 1m40 waarin er rechtstreeks tegen de klok gereden werd. Maar liefst 84 deelnemers traden aan in deze rubriek en uiteindelijk was het een Amerikaan die met de overwinning aan de haal ging. 

Lucas Porter rekende op de Zangersheide merrie B Once Z (v. Baloubet du Rouet) om in 53,67 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef hij Jenny Krogsaeter voor die op de tweede plaats eindigde. De Noorse zadelde Juvante van de Kakebeek (v. Chatman) om in 54,53 seconden een foutloze ronde te springen. Marlon Modolo Zanotelli eindigde op de derde plaats. Hij kon met Charlie Harper (v. Comme il Faut) de nul behouden en stopte de chrono na 54,56 seconden. 

Jeroen Dubbeldam was de beste Nederlander. Hij sprong een foutloze ronde met Bonnie M Z (v. Bentley van de Heffinck) onder het zadel en klokte af in 54,59 seconden. De beste Belgische prestatie kwam van Thibeau Spits. Spits reed Juragold Bormes (v. Contact vd Heffinck) naar de finish in 54,64 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Dit leverde hem de vijfde plaats op.

Klik hier voor de resultaten