De Morocco Royal Tour keert dit jaar terug...

De Morocco Royal Tour keert dit jaar terug...

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar wegens de gezondheidscrisis heeft het prestigieuze Marokkaanse circuit, de Morocco Royal Tour, zijn plaats op de internationale kalender resoluut hervat. Van 6 oktober in Tetouan tot 23 oktober in El Jadida via Rabat, zal Marokko opnieuw de wereld van de internationale jumping verwelkomen.

De Morocco Royal Tour is een circuit dat zeer gewaardeerd wordt door de beste ruiters ter wereld - de vorige edities hebben Olympische kampioenen, wereld- en Europese kampioenen en voormalige nummer één van de wereld zien komen en gaan: de prestigieuze reeks van drie viersterren CSI(O/W) evenementen, die Tetouan, Rabat en El Jadida aandoet, kan eindelijk zijn tweede decennium ingaan.

Het eerste decennium trok grote ruiters met prestigieuze namen aan: Pius Schwizer, voormalig nummer één van de wereld en meervoudig medaillewinnaar voor Zwitserland, de vice-wereldkampioen Simon Delestre, de Olympisch kampioen Philippe Rozier, de Duitse Europees kampioen Marco Kustcher, de Belgische en Marokkaanse Olympische ruiters Jérôme Guery en Abdelkebir Ouaddar, en vele anderen. Deze namen alleen al getuigen van de hoge sportieve kwaliteit van dit circuit. 

Dit jaar zullen we zeker enkele van deze kampioenen terugvinden en anderen die terugkomen van het wereldkampioenschap in Herning waar uiteraard het Marokkaanse team, dat zich momenteel voorbereidt op het Europese circuit, aanwezig zal zijn. De editie van 2022 vindt dit jaar dus plaats van 6 tot 23 oktober, en biedt dertien evenementen die meetellen voor de FEI Longines World Ranking, met een totaal prijzengeld van 747.000 euro.

De drie 4* Grand Prix's zijn tevens kwalificatie-evenementen voor de FEI Longines Wereldbeker, waarvan de finale dit seizoen van 4 tot en met 8 april 2023 voor de tweede keer in Omaha (VS) zal worden gehouden, terwijl Rabat gastheer zal zijn van een etappe van het Nations Cup-circuit, het hoogtepunt van het Marokkaanse CSIO, dat op zondagmiddag zal worden gehouden. Op elk van de drie etappes wordt parallel een CSI 1* verreden: een geweldige ruiterreis voor amateurs. Grote inzet, een prestigieuze serie die stevig verankerd is in het internationale circuit, met hoogwaardige infrastructuren voor elk van de drie etappes, in prachtige steden met een sterke toeristische aantrekkingskracht, en dat alles in een resoluut gezellige sfeer: de Morocco Royal Tour is beslist een evenement dat zich onderscheidt van het gewone en een must is geworden aan het einde van het outdoorseizoen.

Drie schitterende plaatsen, drie etappes van vier dagen voor de elfde editie van de Morocco Royal Tour die plaatsvindt van 6 tot 23 oktober 2022. Het MRT, dat in 2010 werd opgericht in opdracht van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI en wordt voorgezeten door Prins Moulay Abdallah Alaoui, groeit van jaar tot jaar en bevestigt zijn plaats als belangrijke wedstrijd op de mondiale hippische kalender, onder de bescherming van de Fédération Équestre Internationale (FEI). 


Persbericht: R&B Presse