De Jong rijdt meteen in de spotlight op Belgische bodem

De Jong rijdt meteen in de spotlight op Belgische bodem

In Sentower Park ging een internationaal weekend van start met twee rubrieken voor jonge paarden. Bij de 6-jarige paarden ging de overwinning naar Marie Foulon. Zij reed Easy (v. Best of Opus Dei Z) foutloos doorheen de tweede fase in 30,52 seconden. 

Dominique Joassin reed In Love (v. Best op Opus Dei Z) naar de tweede plaats. Deze Belgische combinatie kon de nul behouden en finishte in 30,73 seconden. Ciaran Dreeling en Olympic Quality (v. Heartbreaker) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 31,15 seconden. 

Joassin eindigde niet enkel op de tweede maar ook op de vierde plaats. Hij rekende dit keer op Bingo Z (v. Balou du Rouet) om in 31,26 seconden een foutloze ronde te springen. Nicolas Pedersen en Tailormade Chalou Sare (v. Chaloubet) vervolledigden de top vijf op de vijfde plaats.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Hylke de Jong. Hij reed Osseweide's Jadira Qshs (v. Zirocco Blue VDL) foutloos naar de finish in 31,86 seconden. Dit leverde hem de zesde plaats op.

5-jarigen

Bij de 5-jarige paarden domineerde Mart-Sander Aarma. Hij reed Keiralanda Vdm (v. Douglas) naar de overwinning door in 30,65 seconden een foutloze ronde te springen. Hij eindigde daarnaast ook op de tweede plaats. Dit keer reed hij de BWP-ruin Prado van het Genelaar (v. Cardento) foutloos naar de finish. Benjamin Wulschner en Con Corde 4 (v. Concorde) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,50 seconden. 

Lisa Candin (Khaleesi) en Katja Haep (Romy FZ) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten