CSI5* Mechelen: Rodrigo Giestreira Almeida rijdt alle concurrentie naar huis in speedrubriek

Op Jumping Mechelen kwamen de CSI5* ruiters zonet voor een eerste keer vandaag in actie. Later vandaag staat de Grand Prix van Sport Vlaanderen nog op het programma maar in afwachting daarvan werd alvast een 1m45 rubriek rechtstreeks tegen de klok gesprongen; Er was niet enkel eeuwige ruim te verdienen, ruiters konden ook kostbare punten voor de Longines Ranking verdienen.

Het spreekwoord 'de laatsten zullen de eersten zijn', ging in dit geval niet op. De winnaar werd immers de tweede ruiter die in deze rubriek moest aantreden: Rodrigo Giestreira Almeida. Hij zette in het zadel van Pegasus Cekanane (v. Kannan) meteen een dijk van een tijd neer die tot het einde zou standhouden: 57,01 seconden. Geen enkele andere combinatie slaagde erin om de tijd van de Portugees zefs maar te evenaren. Thibeau Spits kwam als beste Belg het dichtst in de buurt. De jonge Belg die in Mechelen quasi een tijdwedstrijd rijdt, reed de 10-jarige Ibestra VB (v. Quality Time TN) in 60,57 seconden foutloos naar de finish. Dit leverde hem de zilveren medaille op. Jeroen Appelen en Vivoulette HD (v. Vivant) mochten op de derde podiumtrede plaatsnemen. Zij lieten het hout onaangeroerd en klokten af in 60,86 seconden.

Kendra Claricia Brinkop en George z (v. Kannan) namen de vierde plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde in 61,22 seconden. Voor Jules van Hoydonck, die in Mechelen zijn CSI5* debuut maakte, was er ook nu weer een schitterende prestatie. Hij reed Oryzon van het Schaeck (v. Zirocco Blue) naar de vijfde plaats door in 62,50 seconden een foutloze ronde te springen.