Christian Ahlmann: "Het lijkt wel of Steve Guerdat elke dag beter wordt"

Christian Ahlmann: "Het lijkt wel of Steve Guerdat elke dag beter wordt"

Christian Ahlmann is één van de beste ruiters van dit moment. Hij is één van de steunpilaren van het Duitse team maar hij zegt dat hij ook enorm opkijkt naar Steve Guerdat: "Het lijkt erop dat hij elke dag sterker wordt".

"Wat de Zwitserse ruiters op dit moment klaarspelen, is echt ongelooflijk", begint Ahlmann. "Zowel Steve (Guerdat) als Martin (Fuchs) domineerden het afgelopen seizoen. Terwijl Martin nog relatief 'nieuw' is aan de top, heeft Steve nu al verschillende seizoenen lang bewezen dat hij de beste ruiter van de wereld is. Het lijkt er ook op dat hij alsmaar beter wordt en dat hij in de laatste maanden voor de Coronacrisis een enorme evolutie heeft meegemaakt. Ik denk dat het feit dat hij nu zijn eigen stal heeft, erg tot die ontwikkeling heeft bijgedragen. Daarnaast werkt hij nu ook samen met nieuwe eigenaars en dat heeft hem enorm deugd gedaan. Ik denk dat beide factoren zijn leven op een bepaalde manier veranderd heeft. Daarnaast is hij uiteraard ook een erg getalenteerd ruiter. Hij is in staat om eender welke Grand Prix te winnen, wat op zich al een hele prestatie is". 

"Ook Martin is uitstekend ruiter. Hij heeft ook een goede entourage en zijn familie en vrienden staan 100% achter hem. Daarnaast kan hij ook op een team van erg goede paarden rekenen. Hij is, ondanks zijn leeftijd, nu al één van de beste ruiters ter wereld, wat een uitzonderlijke prestatie is".

Bron: Grandprix.info