Boy Peels zegeviert met Kiss And Jump TAG bij Zangersheide jonge hengsten

Boy Peels zegeviert met Kiss And Jump TAG bij Zangersheide jonge hengsten

De vijf- en zesjarige Zangersheide hengsten kregen de kans om zich van hun beste kant te laten zien tijdens het Zangersheide International event in het Sentower Park. Boy Peels reed de zesjarige Kiss And Jump TAG (v. Kannan) naar de overwinning maar werd op de voet gevolgd door Lars Kuster en de eveneens zesjarige Don Tarpania Z (v. Dominator 2000 Z). 

Gilles Van Hamme gaf het startschot van de barrage voor vijfjarige hengsten. In het zadel van Extreme 111 Z (v. El Barone 111 Z) zette hij meteen de toon en finishte foutloos met 29,41 op de klok. Als tweede kwam Thomas Mertens de piste binnen met Chadli de Bo Z (v. Cicero Z van Paemel) en dook al meteen onder de tijd van Van Hamme. Het was een korte barrage met slechts vijf jonge paarden. Als laatste kwam Jelle Geysen aan de start op Shotgun van 't Ruytershof (v. O'Neill van 't Eigenlo) die zich voor Vervoort op vier plaatste. De uitslag luidde: Winst voor Thomas Mertens en Chadli de Bo Z gevolgd door Gilles van Hamme met Extreme 111 Z op twee en Neal Vanderwegen met El Cid Z (v. El Barone 111 Z) op drie. Jelle Geysen werd met Shotgun van 't Ruytershof vierde voor Vervoort en Vintage (v. Vagabond de La Pomme). 

Zesjarige paarden

Het parcours werd verhoogd en de zesjarigen mochten van start gaan. Het eerste belsignaal ging voor Bob Janssens op Domingos 111 St-Z (v. Dominator 2000 Z). Zij kregen een springfout op de tweede van de combinatie. De eerste foutloze ronde volgde meteen daarna en kwam op naam van Joe Clee in het zadel van Allroad 2000 Z. Daarna zagen we 'The Man Himself' in de piste, Christian Ahlmann op Ansingh de Lis Z (v. Aganix du Seigneur Z). De man moet het vak niet aangeleerd worden en reed een barrage zoals die moet gereden worden. De zesjarige hengst ging moeiteloos over de sprongen heen waardoor het duo foutloos finishte. 

Het was Boy Peels die de leiding overnam met Kiss And Jump TAG (v. Kannan). De te kloppen tijd werd op 27,67 gezet, bijna twee seconden sneller dan Mertens' leidende tijd. Uiteindelijk kon niemand de Nederlandse combinatie nog verbeteren en de winst was voor hen. 

De winst was voor de zesjarige Kiss And Jump TAG (v. Kannan) onder Boy Peels en ook het zilver was voor een zesjarige hengst: Don Tarpania Z (v. Dominator 2000 Z) met Lars Kuster. De beste vijfjarige prestatie kwam op naam van Thomas Mertens die meteen ook het brons opeiste met Chadli de Bo Z (v. Cicero Z van Paemel). 

Volledige uitslag