Bonheiden: Emmen start de dag met twee overwinningen. Been ook op het podium

Bonheiden: Emmen start de dag met twee overwinningen. Been ook op het podium

In Bonheiden ging de dag zonet van start met een 1m35 rubriek van de CSI2* competitie. 61 Deelnemers traden aan in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De overwinning ging naar Kim Emmen. Zij reed Diarados Black Diamond (v. Diarado) foutloos rond in 57,39 seconden. 

Patrick Jonkmans en I Bay van het Langwater zorgden voor de beste Belgische prestatie. Zij konden eveneens de nul behouden en klokten af in 58,25 seconden, wat hen de tweede plaats opleverde. Remco Been en Balou van het Molenhof Z (v. Berlin) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 58,27 seconden.

Voor Tatiana Troiani (Mandarina LS) en Bart Clarys (Narengo Stb) was er respectievelijk een vierde en een vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten

Ook bij de 5-jarigen reed Emmen naar de overwinning. Zij rekende op Chacera (v. Harley) om in 28,95 seconden naar de overwinning te rijden. Ze bleef hiermee een peloton Belgen voor. In de finale voor 6-jarige paarden reden Jur Vrieling en Laurie Touw in de kijker. Vrieling reed Kallmar VDL (v. Carrera VDL) naar de tweede plaats door in 30,59 seconden een foutloze ronde te springen. Laurie Touw reed op haar beurt Vienna de Laubry Z (v. Vigo d'Arsouilles) naar de vijfde plaats. 

Suzanne Tepper (VDL Quickthago) en Kim Emmen (Bentley 7) konden zich ook klasseren.

Klik hier voor de resultaten