Ben Maher wint Wereldbeker Verona!

Ben Maher wint Wereldbeker Verona!

Acht combinaties kwalificeerden zich vandaag voor de barrage van de 1.60m Wereldbeker in Verona. Ben Maher bleek niet te stoppen en schrijft de manche op naam!

De huidige nummer twee op de Longines Ranking - Olympisch kampioen, Ben Maher- sprong naar de winst. Maher won de Wereldbeker manche met zijn 10-jarige SF-merrie, Dallas Vegas Batilly (Cap Kennedy). Samen met zijn eigen merrie bleef de Brit nog geen twee tienden van een seconde voor op Steve Guerdat en de 14-jarige Venard de Cerisy (Open Up Semilly).

De Belgische springruiter, Nicola Philippaerts, vervolledigde de top drie. Philippaerts plaatste zich op de derde trede van het podium met BWP-merrie, Katanga vh Dingeshof (Cardento).

De combinatie verwees, Peder Fredricson met HAnsson WL (Hip Hop) naar de vierde plaats. Max Kühner vervolledigde de top vijf met zijn EIC Julius Caesar (Couleur Rubin).

"Dallas sprong reeds in de eerste ronde super goed," vertelt Maher na afloop. "Sinds 2022 leef ik een droom met deze merrie. We hadden een super start in de 5* Grand Prix van Brussel. Vandaag liet ze opnieuw haar sterke vorm zien!"

Uitslag