Baijens-Van De Vrie en De Jong geven visitekaartje af in Waregem met Freestyle overwinningen

Baijens-Van De Vrie en De Jong geven visitekaartje af in Waregem met Freestyle overwinningen

In Waregem werd een internationaal weekend voor pararuiters op zondag afgesloten met de Freestyles in de verschillende graden. De Nederlandse pararuiters deden het dit weekend al erg goed en die lijn trokken ze ook door naar de laatste dag. 

In De Freestyle Graad 1 3* reed Annemarieke Nobel naar de tweede plek. Zij reed Doo Schufro naar een totaal van 75,434% en mocht zo met twee Britse amazones op het podium plaatsnemen. De winnaar kwam in handen van Mari Durward-Akhurst. Zij werd door vrijwel alle juryleden als winnares aangeduid. Haar score van 77,600% leverde haar en haar paard Athene Lindebjerg de gouden medaille op. Gabriella Blaken en Strong Beau vervolledigden het podium met een score van 74,380%.

In Graad 3 3* was er een volledig Nederlands podium. Tess Baijens-Van De Vrie en Happy Grace konden de jury het meest overtuigen. Hun Freestyle werd door de jury met een totaal van 77,674% beloond. Hiermee bleef ze Rixt Van der Horst ruim voor die met Eisma's Royal Fonq de tweede plaats voor haar rekening nam. Het duo scoorde een totaal van 74,590%. Lotte Krijnsen en Rosenstolz NOP sleepten de derde plaats in de wacht met een totaalscore van 73,187%.

In de Freestyle van Graad 4 3* zorgde Melissa Janssen voor de beste Nederlandse prestatie. Zij reed Royal Rubinstein naar een totaal van 75,760% en sleepte zo de tweede plaats in de wacht; De overwinning ging naar de Duitse Anna-Lena Niehues en Quimbaya 6. Het duo scoorde 77,425%. Nicola Naylor en Humerto L veroverden het brons met een totaal van 74,465%. 

In Graad 5 tot slot zorgde Britney de Jong voor een nieuwe Nederlandse overwinning. Zij rekende op Caramba NOP om in 79,265% naar de overwinning te rijden. Ze verpletterde hiermee haar eerste achtervolgers Isabell Nowak (Siracusa OLD) en Regine Mispelkamp (Pramawaldhof's Bayala). 

Klik hier voor de resultaten