Arne van Heel en John Steegs springen de top tien binnen in 1.45m Grote Prijs

Arne van Heel en John Steegs springen de top tien binnen in 1.45m Grote Prijs

In de CSI2* 1.45m Grote Prijs in het Sentower Park lieten de Nederlanders van zich horen vanavond. Arne van Heel (Deikira) en John Steegs (Google) reden naar een knappe zevende en achtste plaats in het klassement. Ook Wout-Jan van der Schans (Forlan van de Sprengenberg) wist zich te klasseren maar viel net buiten de top tien met een elfde plaats. 

Andres Vereecke was iedereen te snel af en reed met de ruin Arioso du Bois (v. Rock'N Roll Semilly) in een scherpe tijd van 40,41 seconden naar de overwinning. Nico Baerts mocht het zilver mee naar huis nemen. Met Mowgli du Sasiana (v. Emerald van het Ruytershof) wist hij de nul te behouden in de Jump-Off  van de Longines Rankingproef en reed over de finish in 40,91 seconden. Hiermee waren de Belgen te snel voor de Portugees Adir Dias De Abreu, die het met een derde plaats moest doen. Met Tashmir Z (v. Toulon) reed hij in een tijd van 41,54 seconden een foutloze ronde. 

Emilie Conter (Legolas Ter Wilgen) zorgde voor een vierde plaats. Hiermee was ze Jennifer Pedersen (Oak Grove's Desperado) te snel af. De Deense moest genoegen nemen met een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten. 

In de Youngster Tour Finale wisten Anouk Kort (Jersiena) en John Steegs (Jardin) zich ook de top tien binnen te rijden. 

In deze proef zeven - en achtjarige paarden werd er een parcours gebouwd over een hoogte van 1.35m/ 1.40m. Winst was er voor Thimo Stegen. Hij kon met de achtjarige merrie Enya Ems van de Padenborre (v. Etoile M) in 24,62 seconden over de finish rijden. 

Jan van Alken reed met Daido Van 'T Ruytershof Z (v. Dieu-Merci Van T&L) naar een tweede plaats. Het duo had 24,85 seconden nodig om een foutloze ronde te rijden. Axel Vandoorne en de zevenjarige Novelle vh Eegdeken (v. Bisquet Balou Vd Mispelaere) namen de derde plaats voor hun rekening met een tijd van 25,15 seconden. 

Dieter Vermeiren (Half A Million 111 Z) schreven de vierde plaats op hun naam. De Zweedse Sofia Westborg (Cara 199) namen genoegen met een vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.