Aniek Diks scoort in GP kwalificatie Kronenberg

Aniek Diks scoort in GP kwalificatie Kronenberg

In Kronenberg werd zonet een 1m40 van de CSI2* competitie gesprongen. 101 combinaties namen het tegen elkaar en tegen de klok op in deze rubriek die meteen ook de kwalificatie voor de LR en de Grand Prix van later dit weekend was. 

De winst ging naar de Franse ruiter Guillaume Foutrier. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Fairness Hero Z (v. Flipper D'Elle HN) en klokte af in 62,64 seconden. Hiermee bleef hij de Nederlandse Aniek Diks voor die met Winston Jumper R (v. Cantos) de tweede plaats voor haar rekening nam. De KWPN-hengst kwam niet in de buurt van het hout en finishte in 63,52 seconden. Jan Claeys zorgde voor de beste Belgische klassering. Hij reed King-Boy (v. Contact vd Heffinck) foutloos naar de finish en klokte af in 63,92 seconden.

Kasper H. Hansen (Schweinsteiger) en Mikael Forsten (Nabab's Atlanto) namen de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor de resultaten

7-jarigen

Eerder vandaag werd ook een rubriek voor 7-jarige paarden gesprongen. 56 deelnemers sprongen over een hoogte van 1m30. De Nederlandse ruiters domineerden: zij namen vrijwel de volledige top vijf voor hun rekening. 

John Steeghs reed naar de overwinning. Hij sprong een foutloze tweede fase in het zadel van Champion Ps Z (v. Comilfo Plus Z) en finishte in 30,67 seconden. Pim Mulder volgde op de tweede plaats. Zijn Corlino (v. San Partrignano Corrado) liet het hout onaangeroerd en stopte de chrono na 30,75 seconden. Guillaume Foutrier was de enige niet-Nederlandse ruiter in de top vijf. Hij eindigde op de derde plaats na een foutloze ronde in het zadel van Elvira de Bornival Z (v. Elvis Ter Putte). Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 30,85 seconden. 

Daphne van der Schaar (Iceman Vds) en Rob Heyligers (Illusion CL) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten