Amanda Slagter op het podium in CSI1* Grand Prix van Kronenberg

Amanda Slagter op het podium in CSI1* Grand Prix van Kronenberg

In De Peelbergen werd zonet de CSI1* Grand Prix verreden. 41 deelnemers traden aan in deze rubriek die over een hoogte van 1m35 gesprongen werd. 15 van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde af te leggen en kwamen terug voor de barrage. 

In die barrage zorgde Emilie Conter ervoor dat de winst in Belgische handen kwam. Zij reed een foutloze ronde in het zadel van Clochard (v. Kashmir van Schuttershof) en klokte af in 36,24 seconden. Conter was de laatste amazone die in de barrage van start moest en kon dus op het nippertje de tijd van Richard Vogel nog scherper stellen. Vogel moest zo op de valreep nog genoegen nemen met de tweede plaats. Hij reed Dieg'Eau de Villee (v. Ugano Sitte) foutloos door de barrage in 37,40 seconden.

Amanda Slagter was de beste Nederlandse op de derde plaats. Zij rekende op Candy Crush (v. Chacco-Blue) om in 37,59 seconden naar de finish te rijden. Fabienne Daigneux-Lange (Fringant du Calvaire) en Derin Demirsoy (Minuit van het Grootveldhof) eindigden respectievelijk op de vierde en de vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten