Clash der titanen in GP Amsterdam: Epaillard klopt Ehning, Bles trots zevende

Clash der titanen in GP Amsterdam: Epaillard klopt Ehning, Bles trots zevende

In de ultraspannende barrage van de Grand Prix 1,60m was het Julien Epaillard met Toupie de la Roque (Kannan) die met overwinning aan de haal ging. Bart Bles sprong naar de zevende plaats voor ons land. 

QUICK RESULT

1. Julien Epaillard - Toupie de la Roque
2. Marcus Ehning - Al La Carte NRW
3. Holly Smith - Denver


Het is niet voor niets dat Julien Epaillard als één van de snelste ruiters ter wereld werd aangekondigd bij zijn binnenkomst in de barrage. Hij deed zijn reputatie eer aan en nam de leiding over van Marcus Ehning. Epaillard stuurde de dertienjarige Selle Françaismerrie Toupie de la Roque (Kannan) met de nodige risico's in 29,58 seconden over de finish. Het was een verschil van slechts 0,11 seconde van Marcus Ehning. Deze schoof met A La Carte NRW (Abke 4) een plaatsje omlaag en werd dus tweede voor Duitsland. Holly Smith, die met KWPN'er Denver (Memphis) als tweede terugkeerde in de ring, finishte als derde in 31,06 seconden voor de Britten. 

Michael G Duffy zette Ierland in de top vijf in het zadel van de twaalfjarige Iers gefokte Lapuccino (Livello). Zij bewezen zich een halve seconde sneller dan Bryan Balsiger met AK's Courage (Chepetto C). 

Bart Bles zette met zijn Israel vd Dennehoeve (Thunder vd Zuuthoeve) een vlotte ronde neer in 33,51 seconden en werd verdienstelijk zevende. Kim Emmen volgde als achtste met Delvaux (Chacco-Blue), Jeroen Dubbeldam stuurde Oak Grove's Carlyle (Casall) naar de tiende plaats.

Klik hier voor het volledige resultaat. 

Foto: Claus Close Up voor Equnews