Zweden wint Nations Cup in Hickstead

Zweden wint Nations Cup in Hickstead

De Nations Cup in Hickstead die vanmiddag over twee ronden werd verreden bleek een vrij pittige te zijn voor de deelnemers. Er werden behoorlijk wat fouten gemaakt en het is uiteindelijk het Zweedse team dat het resultaat op 4 strafpunten wist te houden dankzij de wegstreepresultaten. Zweden hun sterkste ruiter Rolf-Goran Bengtsson besloot om de laatste ronde niet meer van start te gaan met Oak Grove's Carlyle (Casall). Dit was gezien hun koppositie ook niet meer nodig. Zowel Peder Fredericson met Zacramanto (Cardento) als Angelie von Essen (Luikan Q) wisten tweemaal foutloos rond te komen. Fredrik Jonsson en Cold Play (Contendro I) noteerde in de laatste ronde 4 strafpunten. 

Quick results:

1. Zweden - 4 strafpunten 
2. Ierland - 8 strafpunten
3. Italië - 10 strafpunten

Het Ierse team kwam uit op een totaal van 8 strafpunten en eindigde zo op de tweede plaats. Bij de Ieren waren het Paul O'Shea met Imerald van 't Voorhof en Anthony Condon met SFS Aristio die beiden in de twee omlopen het scoreboard op nul wisten te houden. De Italianen eindigden met 10 strafpunten wat goed was voor de derde plaats. 

België wist nog een eindsprint te maken van de zesde naar de vierde plaats. Het team kon vandaag rekenen op Jos Verlooy met Igor (Emerald) (0-4), Dominique Hendrickx met Castor vh Molenhof Z (Catoki) (4-8), Wilm Vermeir met IQ van het Steentje (Toulon) (4-12) en Yves Vanderhasselt die met Jeunesse (Eldorado vd Zeshoek) twee geweldige foutloze omlopen liet zien. 

Nederland deed hier niet mee aan de Nations Cup.

Resultaten