Zonen Philippaerts over Ludo: "Sinds zijn comeback treedt er één groot probleem op"

Zonen Philippaerts over Ludo: "Sinds zijn comeback treedt er één groot probleem op"

Vandaag is het vaderdag en één van de bekendste vaders is wellicht Ludo Philippaerts. Hij is niet alleen de 'pater familias' van de Philippaerts familie, hij is bovendien ook trainer van zijn vier zonen én nam, na een wedstrijdstop van zes jaar, zelf terug plaats in het zadel. Hij is nu zelfs regelmatig weer in de wedstrijdpiste te vinden. "Dat is natuurlijk geweldig", vertelt zoon Nicola, "Hij kan weer doen wat hij graag doet al lijkt er soms wel één probleem te zijn", lacht hij. 

Thibault Philippaerts pikt hier grappend op in: "Papa haat tijdfouten. Hij zegt altijd dat als één van ons een tijdfout heeft, er tien euro in een pot gestoken moet worden. Mijn broers en ik slagen er meestal wel in om binnen de tijd te eindigen, het grootste probleem lijkt bij papa zelf te liggen. Misschien is het dus wel tijd om de inzet naar 20 euro te verhogen".

Olivier gaat verder: "Het klopt inderdaad dat de toegestane tijd voor papa soms wat problemen oplevert. Maar geef hem nog enkele weken tijd, dan komt dat wel in orde". 

Ludo zelf vertelt hoe het is om vier zonen te trainen: "Ik ben natuurlijk erg blij dat al mijn zonen in de paardensport zijn gestapt maar het is niet altijd makkelijk; Als er bijvoorbeeld een nieuw paard binnenkomt, moet ik beslissen wie het paard onder het zadel krijgt. Ik wil al mijn zonen de kans geven om op het hoogste niveau mee te draaien dus die keuze is niet altijd makkelijk", besluit hij.

Fijne vaderdag aan alle papa's! 


Bron: Lamskroon voor Paardensport Vlaanderen