Nederlandse "girlpower" in jonge paarden rubrieken Arezzo

Nederlandse "girlpower" in jonge paarden rubrieken Arezzo
Vandaag is de tweede week van de Toscana Tour in Arazzo van start gegaan met de jonge paarden rubrieken. En daar waren het de Nederlandse dames die opvallend goed voor de dag kwamen.

In de openingsrubriek voor 5-jarige springpaarden zette Amber Feijen twee keer toe een zeer goede foutloze rit neer. Zowel met de KWPN hengst Hide and Seek C (v. Biscayo)  als de ruin Hummer K (v. Spartacus TN) bleef Feijen van het hout. Gezien het een rubriek op enkel foutloze ronde was leverde het haar twee keer toe een prijs op.

Bij de rubriek voor 7-jarige springpaarden werd wel "voor het echt" gereden in een rubriek direct op tijd over 1.30m.  Een dames trio van Maureen Bonder, Maud Roosendaal en Suur Kuyten wist daar wel raad mee en pakte een prijs mee in de rubriek die gewonnen werd door thuisruiter Emanuele Gaudiano.

Bonder stuurde haar Warrant-zoon Filemon naar het beste resultaat in 65.15 seconden.  Ze werd vijfde vlak voor Roosendaal die met de KWPN merrie Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL) 0.27 seconden later over de eindstreep kwam. KJuyten en haar ruin Oberon (v. Olympic Fire) sprong in 65.55 seconden naar de achtste plaats.

Niemand kon zich meten met speed-devil Gaudiano, die overigens nooit langzaam is. In het zadel van de 7-jarige Zangersheide merrie Uragana Z (v. Uppercut DS) klokte hij 63.60 seconden. Daarmee was hij ruim sneller dan Fransman Harold Boisset die met de BWP'er Katinka vh Velenberghof (V. Corland) tweede werd en de derde plaats opeiste met Kitty S (v. Diarado)

Kijk hier voor alle resultaten.