Nabab de Reve en Stakkato leveren de winnaars bij Young BWP competitie Lummen

Nabab de Reve en Stakkato leveren de winnaars bij Young BWP competitie Lummen
Op de “Longines Spring Classic of Flanders” in Lummen werden zojuist de finales verreden van de Young BWP horses competitie. Vorige week was er in Lummen een selectieproef voor 4, 5 en 6-jarige paarden, en die finale werd vandaag afgewerkt. Voor de 4-jarigen was er vandaag een proef op stijl. Daarin was de overwinning voor Astrid Rooms en Milky Way vd Olmenhoeve. De 5 en 6-jarigen reden een barrage.

Bij de 5-jarige paarden was het Ben Thiry die de 1ste plaats wist te bemachtigen. Met Larosso Pika (v. Nabab de Reve) ging hij door de finish in 35:41 seconden. Nick Verlies reed L’Comme Cento N89 (v. Cento Lano) naar de tweede plaats. Zij zetten een tijd van 36:04 seconden neer. Gregory Vos behaalde met L’Halletra v/h Schanshof (v. Halletro van’t Schanshof) de derde plaats.

Lennox van’t Eigenlo (v. Echo van’t Spieveld) sprong naar een vierde plaats met Nathalie Van Laenen in het zadel. Jelle Verheyen vervolledigde met Lou van’t Gebroekt (v. Cicero Z) de top 5.

Bij de 6-jarige paarden was het Nico Baerts die de snelste tijd van 30:57 seconden wist neer te zetten. Daarvoor kon hij rekenen op Kato vh Valenberghof (v. Stakkato). Zij bleven Jan Vlemminx en Kapucijn v/d Donkhoeve nipt voor, die door de finish gingen in 31:69 seconden en zo 2de werden. Erwin Jacobs nam met Kiana v/d Molekenshoeve (v. Cassanova) de 3rde plaats voor zijn rekening.

Kissy Eerlings reed Kometh von der Weretherbach (v. Didas de l’Esperance) naar een 4de plaats. Cédric Poets wist met Kinky Boy van het Gildenhof (v. Nabab de Reve) de 5de plaats te bemachtigen.

Klik hier voor de uitslagen.

BWP winners 4 lap of honor winners 2 lap of honor winners 3