Ipsthar stelt orde op zaken in klasse M. Elf hengsten imponeren in klasse L

Ipsthar stelt orde op zaken in klasse M. Elf hengsten imponeren in klasse L
Hij heeft een behoorlijke reputatie en die wist hij vandaag weer volledig recht aan te doen. De KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar won met Bas Moerings de sterk bezette klasse M van de Blom Hengstencompetitie. 

Niet minder dan zestien combinaties gingen de strijd met elkaar aan in de barrage van de klasse M van de Blom Hengstencompetitie. Elf daarvan konden opnieuw een foutloos resultaat laten noteren en Bas Moerings deed dat in de snelste tijd met de KWPN-goedgekeurde hengst Ipsthar (Denzel van 't Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer, fokker Jan Moerings uit Oud-Gastel) van familie Moerings uit Roosendaal. "Ipsthar heeft een geweldige instelling en kan én wil overal over", zei Bas eerder al over de hengst waarmee hij vorig jaar de klasse L van de Hengstencompetitie won en vervolgens de Blom Cup. Lange tijd leek de tijd van Doron Kuipers met de als driejarige bij het KWPN aangewezen Cardento-zoon Ingar Endy VDE (uit Endy elite EPTM-spr PROK van Diarado) van fokker Arie van der Ent, de winnende. Maar toch kon Moerings hem de baas vandaag in Ermelo met Ipsthar.

Twee keer VDL Stud
Ook Jur Vrieling was met meerdere hengsten succesvol in deze klasse. Hij finishte dubbel foutloos als derde met de KWPN-goedgekeurde hengst Inaico VDL (Indoctro uit Beach Quella van Baloubet du Rouet, fokker J. Aegten) en als vijfde met de KWPN-goedgekeurde hengst Impressive VDL (Douglas uit Atendri ster pref prest van Contender, f/g VDL Stud).

Elf KWPN-goedgekeurde hengsten dubbel foutloos in klasse L


De jonge hengsten in de klasse L van de Blom Hengstencompetitie vormden het slotstuk van een mooie sportavond in Ermelo. Elf KWPN-goedgekeurde hengsten realiseerden de dubbele nul.

De in 2014 geboren hengsten sprongen twee rondes in de klasse L. Elf KWPN-goedgekeurde hengsten bleven daarin geheel foutloos, en hebben daarmee een goede zet gedaan in deze competitie. Zo vielen Jukebox (Padock du Plessis uit Bola elite IBOP-spr pref PROK van Vainqueur, f/g Jan van Kooten en Reinie Tewis) en Joint Venture (Cosun uit Fola elite PROK van Quintero, f/g Jan van Kooten) beide positief op onder hun nieuwe ruiter Laurens Houben. De twee hengsten, gefokt uit dezelfde familie, zijn beide ook geregistreerd op naam van Jos Lansink. De toegepaste ruiterwissel heeft in Ermelo heel goed uitgepakt, waar ze opvielen met hun goede rijdbaarheid. Daarmee maakte ook de eveneens dubbel foutloos springende Jenkins (Charisma uit Aurante DD ster EPTM-spr pref PROK van Cantos, fokker C.G. Vernooij) onder Rob Heijligers een goede indruk. Onder het zadel van Bart Bles laat de Verdi-zoon Jumper Verdi (uit Votti Lottie ster pref prest van Fuego du Prelet, fokker André Weernink) zijn positieve ontwikkeling zien, terwijl Jay Star (Big Star uit Earl Grey elite IBOP-spr sport-spr PROK van Cardento, f/g Alexandra van der Peijl) onder Guido Schoemaker wederom geen twijfel liet bestaan over zijn macht en vermogen.

Geheel foutloos
Met een goed lichaamsgebruik sprong de fijn rijdbare Jacquet-Go (Thunder van de Zuuthoeve uit Trophie Tinea Go keur sport-spr prest van Lux) van fokker Harrie van de Goor naar de dubbele nul onder Jarno van Erp. De lichtvoetig galopperende Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot uit Tame Tame van Quaprice Z, fokker S.N.C. Brohier) toonde op hele natuurlijke wijze zijn kwaliteiten onder Steven Veldhuis en de Action Breaker-zoon Jack Daniels E.B. (uit Unforgettable van Quite Easy  I, fokker G.A. ter Borg) liet zich heel goed rijden in het parcours onder Vincent Geerink. Ook de lichtvoetige en met goede reflexen springende Jubel ES (Harley VDL uit Maxime O keur prest van Lauriston) van fokker Egbert Schep schudde onder Bart Bles twee mooie nulrondes uit zijn mouw, en die prestatie leverde ook de met goede sprongafloop springende Johnnie Walker VDL (Zapatero VDL uit Elia elite EPTM-spr d-oc van Mermus R, fokker Henk Kroeze) met Jur Vrieling. Lichtvoetigheid en goede rijdkwaliteiten kenmerkten de foutloze rondes van Justice HL (Harley VDL uit Noblesse Oblige elite pref prest PROK van Epilot, fokker Corry Dolstra) onder Caroline Müller.

Bekijk hier de uitslagen