Deense jonge springkampioenen zijn bekend

Deense jonge springkampioenen zijn bekend
Tijdens de CSI3* competitie van Odense werd deze middag de finale van het Deens kampioenschap voor jonge springpaarden gereden. De youngsters kwamen in drie verschillende leeftijdscategorieën uit. De twintig beste paarden uit elke leeftijdscategorie mochten aantreden in de finale.

Bij de 4-jarigen was het Jesper Meyenburg die Bogegarden Gladiola (Bogengarden's Graf's Stakkato) in 72,99 seconden naar de overwinning reed. Deze combinatie reed een foutloze omloop in 72,99 seconden. De tweede plaats ging naar Pernille Tribler en Cappucino PR (Cormint). Zij reden een erg snelle, foutloze omloop maar dit was niet voldoende om Meyenburg nog van de eerste plaats te stoten. Kasper H. Hansen, die gisteren nog als leider naar de finale ging, moest uiteindelijk vrede nemen met een gedeelde tweede plaats. Hij kon met Happy Feets Heartbeat (Heartbeat) nog net een zilveren medaille in de wacht slepen.

Ook de vierde plaats was een gedeelde vierde plaats. Zowel Charlotte Schreiber (Calina), Sara Kroman Roselund Christensen (Lovergards Dirty Dancer) als Michael Moller Flintrup (Bogegardens Lansing) eindigde op de vierde plaats.

In de categorie van de 5-jarige paarden was er wel een duidelijk podium. Karen Miller Rohde nam het eerste ereschavot voor haar rekening met Fendi Ask (Favorit Ask). Mathilde Lind Skjott en Volstrups Cato (Churchill) namen de tweede plaats voor hun rekening. Rikke Haastrup Kristensen reed de hengst First Coiche HT (Favorit Ask) naar de derde plaats.

De andere ereplaatsen gingen naar Allan Blomgreen (Brisbane) en Thomas Uhler (Fascination). Zij eindigden respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

Tot slot werd ook het Deens kampioenschap voor 6-jarige paarden nog verreden. Ook hier waren er drie duidelijke winnaars. Soren Moller Rohde won de gouden medaille met Hip Hop Ask (Ci Ci Senjor Ask). De tweede plaats was voor Tina Wang Simensen en Sierra (Stolzenberg). Lars Norgaard Pedersen nam met Grafitti P (Bogegarden's Graf's Stakkato) de derde plaats voor zijn rekening.

Klik hier voor alle resultaten