Chantal Leusink al bijna zeker van finale plaats in GMB Jongepaardencompetitie

Chantal Leusink al bijna zeker van finale plaats in GMB Jongepaardencompetitie
Het was uitermate spannend tijdens de tweede selectiewedstrijd van de GMB Jongepaardencompetitie in Laag-Soeren. Alle winnaars van de eerste wedstrijd in Denekamp kwamen aan de start en probeerden een zo goed mogelijke uitgangspositie voor de finale zeker te stellen. Chantal Leusink slaagde hierin als enige. Met Edeling wist ze de rubriek voor 6&7 jarige te winnen. Door haar tweede plaats in Denekamp staat ze nu met 3 plaatsingspunten bovenaan in de tussenstand.

De 6&7 jarigen rubriek werd beslist in een spannende barrage. Ellen Zwijnenberg, eerder deze week nog succesvol in Wierden, beet het spits af met Etcetera. Haar drang om te winnen, moest ze bekopen met 2 springfouten. Anne-Lotte Tijhuis reed meer bekeken met Casaktie. Zij hield alle balken boven in een tijd van 33,17. Ze moest routinier Chantal Leusink voor zich dulden. Met Edeling bleef zij foutloos in een tijd van 33.08. Op de derde plek nestelde zich Guido Jan Schoemaker met de 6 jarige Fire Flash Toltien (0, 35,61).

Bij de 5 jarigen ging de winst naar Lizzy Lieverst uit Nijkerk. Met Charmeur legde zij de barrage foutloos af in 36.16. Martin van Bijsteren volgde binnen de seconde met Guus Geluk, (0/36,57). Derde werd Peter Hokse met Gontos C HBC. Voor een foutloze barrage hadden zij 37.15 seconde nodig.

De vierjarigen werden beoordeeld door Ad van de Wetering en Harrie Wiering. Frank Buitenhuis, die maar liefst met tien paarden deelneemt aan de tiende editie van deze competitie, won met Gweedore vd Groote Kamps Z. Zij scoorden een 9 voor techniek en vermogen en een 8,3 voor het gaan tussen de hindernissen. Hun eindscore kwam op 26,3. Beanke Roeland wist met Hakuna Matata 25,7 punten te bemachtigen (8,9 techniek en vermogen en 7,9 voor het gaan tussen de hindernissen) en Ivo Busscher die in Denekamp ook al in de bovenste regionen terug te vinden was, werd derde. Hij haalde met Hello Kitty de Levee, 25,2 punten (8,6 / 8).

Uitslag 6&7 jarigen:

1      Chantal Leusink              Edeling (Zento x Douwe, gefokt door Fam Leusink – Rekken) 0/33,08

2      Anne-lotte Tijhuis           Casaktie (Cascari x Caresino, gefokt door J. Hulshof – Zenderen) 0/33,1

3      Guido jan Schoemaker    Fire Flash Toltien (Corland x Voltaire, gefokt door I. Jongboer – Garderen) 0/35,61

Uitslag 5 jarigen:

1      Lizzy Lieverst                 Charmeur (Caleandro x Nimmerdor, gefokt door J. Lieverts – Nijkerk) 0/36,1

2      Martin Van Bijsteren       Guus Geluk (Diarado x Democraat, gefokt door H. van Lagen – Garderen) 0/36,57

3      Peter Hokse                   Gontos C HBC          (Cantos x Vincenzo, gefokt door  B.J. Heringa – Harkstede) 0/37,15

Uitslag 4 jarigen:

1      Frank Buitenhuis            Gweedore vd Groote Kamps (Glasgow-w Vh Merelsnest x Corland, gefokt door J.                                                            Bakker Raalte) 26,3

2      Béanke Roeland             Hakuna Matata (Corland x Jimtown, gefokt door M. Toering – Genemuiden) 25,7

3      Ivo Busscher                  Hello Kitty de Levee (Emarald x Orame W.J.G. van Dijck – Harderwijk) 25,2

De volledige uitslagen vindt u terug op www.jongepaardencompetitie.nl. U bent van harte welkom op de eerstvolgende selectiewedstrijd aanstaande zaterdag 12 november in Luttenberg.