56 foutloze rondes bij het BK voor 7-jarige

56 foutloze rondes bij het BK voor 7-jarige
In Lummen ging vandaag de derde week van de summer tour van start met het Belgisch kampioenschap voor zevenjarige paarden. Deze eerste ronde werd gereden en in totaal gingen er 56 combinaties foutloos door de finish in de grote groep van 130 start.

Er waren 45 Belgische combinaties foutloos, de Colombiaan Dayro Arroyave ging foutloos door de eindmeet met 3 verschillende paarden. Ook de Zweedse Antonia Andersson gaat met twee paarden door naar de volgende ronde. Voor België was het Jan Van Dyck die hoge ogen gooide door met met 3 paarden van het hout te blijven en door te gaan naar de volgende.

Vooral de jonge BWP nakomelingen bleven van het hout met maar liefst 24 BWP'ers die foutloos door de eerste ronde kwamen. Daarmee kan het stamboek dat 2016 als derde beste springstamboek van de WBFSH ranking afsloot met trots naar de toekomst kijken. Ook het Zangersheide, dat het tweede stamboek onder de springers is volgens de ranking, deed ook goede zaken. Onder de groep foutlozen waren maar liefst 15 combinaties liepen op papieren van het stamboek uit Lanaken.  Het groeiende SBS had net als het KWPN van onze Nederlandse noorderburen drie foutloze combinaties. En van het Selle Francais zagen we eveneens drie combinaties foutloos de finish passeren.

Ook 'kampioen' Thierry Goffinet zit goed op schema en lijkt misschien zijn opvolger te hebben voor Think Twice 111 Z te hebben  gevonden in  Kannabis v/d Bucxtale.  Als vice Belgisch Kampioen 6-jarigen en bronzen medaille winnaar op het WK vorig jaar sprong het Kannabis vandaag een sterke ronde. Mocht hij donderdag wederom zo sterk presteren maakt Goffinet een goede kans om zijn titel te prolongeren.

Donderdag zal het Belgisch Kampioenschap verder gaan met de tweede manche voor de 7-jarige.

Klik hier voor alle foutloze combinaties.