Yoni van Santvoort op het podium in 3* Vilamoura

Yoni van Santvoort op het podium in 3* Vilamoura

De dertienjarige Yori van Santvoort geeft de concurrentie het nakijken en belandt mee op het internationale podium in Vilamoura. In het zadel van Ilandra (v. Up to Date) sprong de Nederlandse naar het brons in deze driesterren rubriek over 1.35m hoge hindernissen heen. 

De jonge amazone bleef foutloos over twee rondes en zat op de hielen van Victor Bettendorf die uiteindelijk negen honderdsten sneller was. Bettendorf nam zo het zilver in ontvangst op de rug van Stroudwoud Eldarado (v. Navardo). Maar de snelste van deze rubriek was Cedric Angot. De Franse ruiter was twee seconden sneller dan zijn achtervolgers en zette met Danube d'Incoville (v. Ogrion des Champs*Hn) de proef op zijn naam. 

Zowel plaats vier als vijf waren voor Britse ruiters. Charlene Bastone verwees met Z7 Caretina (v. Coltaire Z) Philipp Spivey op Paddington 192 (v. Durango VDL) naar de vijfde plaats. 

Volledige uitslag

De Nederlandse kon kort erna net geen tweede podiumplaats toevoegen aan haar palmares. In het zadel van Kinky Girl (v. Alano) strandde ze net buiten het podium, wat overigens gedomineerd werd door Britse combinaties, op vier. Ook met Ileva S (v. Andiamo) kon ze haar eerdere prestatie niet evenaren en werd ze negende. 

Volledige uitslag