Wout-Jan Van der Schans scoort podiumplaats en ranking punten in Opglabbeek

Wout-Jan Van der Schans scoort podiumplaats en ranking punten in Opglabbeek

Net voor aanvang van de 1.45m Grand Prix-kwalificatie heeft de Nederlander, Wout-Jan Van der Schanse zich laten opvallen in de 1.40m internationale rubriek van Opglabbeek. Proefwinst was er voor Harry Allen en zijn 9-jarige Kazelli VDL. Ook in de 1.45m Grand Prix kwalificatie scoorde Wout-Jan van der Schans.

Allen en de zoon van Arezzo VDL (fokker: VDL Stud) bleven nipt voor op landgenoot, Rhys Williams met de 12-jarige Cowboy Balou (Balou du Reventon). De derde plaats kleurde Nederlands dankzij, Wout-Jan Van der Schans en zijn 12-jarige KWPN-merrie, Habrina (fokker: H.H.F. Huirne).

Van der Schans bleef in deze rubriek nipt voor op Justine Tebbel. De Duitse verwees met Don Fettie (Don Diarado), Petra Heikkinen met Oechie-K (I'M Special de Muze) naar de vijfde plaats.

Van der Schans sprokkelt ranking punten

In de 1.45m Grand Prix-kwalificatie sprong Coen Williams (IRL) naar de winst. De Ier won met Conthanja (Conthargos) op ruim één seconde verschil met Leonie Büttel en Jevenda (Verdi TN). Tereza Vesela en Ivory Hdh (Cream On Top) vervolledigden het podium van deze 1.45m hoofdrubriek.

Net buiten de top drie volgde Jodie Hall Mcateer met de 9-jarige Chica Vh Ven Z (Comme Il Faut). De top vijf werd afgewerkt door Karoline Sloth Kjaer en de 14-jarige Ambrosio d'Alcy (Cabdula du Tillard).

Net buiten de top vijf loodste Wout-Jan van der Schans zijn Jager (Numero Uno) foutloos naar de achtste plek.

Uitslag