Wout-Jan Van der Schans schittert in Lier

Wout-Jan Van der Schans schittert in Lier

In Lier blijven de Nederlandse springcombinaties schitteren. Wout-Jan Van der Schans en Yoni Van Santvoort sprongen deze ochtend in de prijzen tijdens de internationale wedstrijd.

Net voor aanvang van de 1.45m Grote Prijs sprong Wout-Jan Van der Schans met For The Moment (Mr. Blue) op het podium van de 1.40m internationale driesterren rubriek. Bernardo Alves sprong naar de winst met Joris De Brabander zijn Vigo's Flip de Muze (Vigo d'Arsouilles). Het duo bleef als enige foutloos onder de 26 seconden en bleef zo Wout-Jan Van der Schans met For the Moment (Mr. Blue) voor. Het podium van deze Medium Tour rubriek werd afgewerkt door Estrat Mateu met de 8-jarige Vriendinneke Van de Lentamel Z (Vigo d'Arsouilles).

Yoni Van Santvoort schittert in de CSI1* Grand Prix

In de 1.30m CSI1* Grote Prijs wisten negen combinaties het hout in de lepels te houden. Uiteindelijk moest Patrick Jonkmans de Spanjaard, Mariano Martinez Bastida voor zich dulden. Bastida won met de 10-jarige Conquest-zoon, Habanero. Op ruim zeven seconden volgde Patrick Jonkmans met de 14-jarige BWP-ruin, I Bay van het Langwater (Wiensender).

Jonkmans verwees zo de Duitse amazone, Janne Friederike Meyer-Zimmerman met Jaloubet K VDL (Baloubet du Rouet).  Net buiten het podium bleef Samy Colman met Bianca III (Casall) een Nederlandse overmacht voor. Yoni Van Santvoort vervolledigde daarbij de top vijf. Op de rug van Ilandra (Up To Date) bleef Van Santvoort landgenoten Jesse Berkers met Aragon Happhira (Corland) en Henk Frederiks met Karmica Tarpania (Levisto) voor.

Volledige uitslagen