Wout-Jan van der Schans grijpt zilver in GP-kwalificatie hoofdrubriek van Sentower Park

Wout-Jan van der Schans grijpt zilver in GP-kwalificatie hoofdrubriek van Sentower Park

De hoofdrubriek op donderdag voor Opglabbeek is op zijn einde gekomen. In deze *hapt naar adem* CSI3* over 1.50m Grote Prijs-kwalificatie rubriek bleef de winst in België. In de hallen van het Sentower Park weerklonk de Brabançonne maar Wout-Jan van der Schans glunderde mee op het podium met het zilver om de nek.

die op Danger Civil vh Lindenhof Z (v. Diamant de Semilly) de prijs in ontvangst nam. 

Wout-Jan van der Schans deed een verdienstelijke poging om in de buurt van de winnende tijd te komen en strandde met Haretto (v. Diamant de Semilly) op twee met een tijd van 64,65. Anthony Wellens reed met de tienjarige hengst Danger Civil vh Lindenhof Z, eveneens een nakomeling uit Diamant de Semilly, de tijd van de voorgaande combinaties aan flarden en zette de te kloppen chrono op 62,19. Niemand deed nog beter en samen wonnen ze onder het gejuich van het thuispubliek. Aansluitend volgde de Britse Samuel Hutton op de derde plaats op de rug van Casablanca-H (v. Conteur). 

Joost Martens was de andere Nederlander die voor een goed resultaat kon zorgen en werd zevende in het zadel van Indence H.J. (v. Falaise de Muze). Joy Lammers mocht zich ook nog bij de geplaatsten rekenen en werd met First Boy B.B. (v. Hamlet) dertiende.

In de wel zeer internationale topnoteringen kwam de Italiaanse Riccardo Pisani op vier met Charlemagne Jt Z (v. Cachas) en ging de vijfde plaats mee met Marcus Ehning op A La Carte Nrw (v. Abke 4) naar Duitsland. 

Bekijk hier de volledige uitslag