Wout-Jan van der Schans en Jack Ansems blijven scoren op Belgisch terrein

Wout-Jan van der Schans en Jack Ansems blijven scoren op Belgisch terrein

In het Sentower Park is het aftellen naar de CSI2* Grand Prix deze middag. Deze ochtend reden de CSI2* combinaties de 1.40m ochtendrubriek. Daarin snelde Barbara Schnieper met haar 13-jarige Judy KM (Joly St . Hubert) naar de winst. Voor Nederland volgden Wout-Jan van der Schans en Jack Ansems in de prijzen.

In de 1.40m ochtendrubriek snelde Schnieper met haar eigen merrie naar een nipte overwinning. Het duo werd op de hielen gezeten door de Ierse springruiter, Bertram Allen. Allen volgde in het zadel van Jelvinia MB (Kannan). De Ier strandde eveneens op de vierde plaats met onder het zadel de negenjarige Edison de Hus (Conrad). Deze ochtend was het Egor Shchibrik die Allen belette om twee podiumplaatsen in te nemen. De voormalig Poolse springruiter, die nu voor Palestina aan de start komt, loodste zijn SF-ruin, Crack Boom des Anges (Norton d'Eole) foutloos naar de derde plek.

Voor Nederland volgde Wout-Jan van der Schans net buiten deze top vier op de zesde plaats. De Nederlander plaatste zich met A.S Eden (For Fashion). Het paar verwees zo, met slechts drie tienden van een seconde verschil, landgenoot Jack Ansems naar plek zeven. Ansems volgde in het zadel van J'Espere (Comme Il Faut).