Willem Greve is Nederlandse sterkhouder in 1.50m Saut Hermès

Willem Greve is Nederlandse sterkhouder in 1.50m Saut Hermès

Wilm Vermeir heeft zijn Grand Prix dag uitstekend gestart. Tijdens de Saut Hermès in Parijs sprong Vermeir deze ochtend naar de winst in de 1.50m ochtendrubriek. Samen met de 9-jarige Eytuka Of Two Notes Z bleef hij ruim één seconde voor op de concurrentie! Voor Nederland sprong Willem Greve de top tien in!

Vermeir en zijn eigen 9-jarige Emerald-merrie, verwezen deze ochtend, Philipp Shulze Topphoff met BWP-merrie, Oilily (Galisco van Paemel) naar de tweede plaats. Voor eigen publiek vervolledigde Philippe Rozier de top drie in het zadel van de 11-jarige Dirty Sweet (Cornet Obolensky).

Net buiten het podium zette Gudrun Patteet het Belgisch feest verder. In het zadel van Sea Coast Chica V.V. Z (Comme Il Faut) volgde ze foutloos voor de Franse amazone, Megane Moissonnier en Fais Pas CA (Kannan).

De Rolex Grand Prix winnaar van vorige week zondag - in 's Hertogenbosch - Willem Greve, verzekerde het beste Nederlandse resultaat. Greve loodste zijn BWP-hengst, Minute Man (Vigo d'Arsouilles) met één tijdsfout naar de tiende plaats.

Uitslag