Willem Greve

Nadat Maikel van der Vleuten in de CSI5*-W Openingsrubriek van Madrid al het zilver wist te veroveren voegde de Nederlander daar wat later nog een klassering aan toe in de hoofdrubriek! Hij was echter wel niet de beste Nederlander, die eer kwam toe aan Willem Greve.

Maikel van der Vleuten had voor deze opdracht Dywis HH gezadeld. De twaalfjarige merrie van Toulon bleef in het 1.50m hoge parcours van al het hout af waarop het duo op de elfde plaats kwam. Willem Greve had Highway M TN NOP in de strijd voor deze proef. Met de elfjarige KWPN hengst van Eldorado vd Zeshoek was Greve op geen fout te betrappen en werd negende.

In het zadel van de negenjarige Jumper d'Oase (fokker: Fr Kommers), een KWPN ruin van Vigo d'Arsouilles moest Thibault Philippaerts enkel de nummer één van de wereld, Henrik von Eckermann voor zich dulden. De Zweed rekende op de tienjarige Dzara Dorchival (Qlassic Bois Margot, fokker: Sebastien Fonck) om het 1.50m hoge parcours zonder fouten af te werken en was daarbij twee seconden sneller dan Philippaerts. Broer Olivier kon zich nog nipt plaatsen en werd op Le Blue Diamond v't Ruytershof (Plot Blue) twaalfde.

Ben Maher vervolledigde het podium met Enjeu de Grisien (Toulon). Op vier kwam Harry Allen met Calculatus (Cachassini) gevolgd door Eduardo Alvarez Aznar en D'Orient Batilly (Numero Uno). Op de zevende plaatsen zagen we Mariano Martinez Bastida met de Zangersheide ruin Belano vd Wijnhoeve Z (Berlin) van fokker D. De Cuyper.

Resultaten


F. ©: Tomas Holcbecher