Wiljan Laarakkers laat concurrentie achter zich bij de Peelbergen

Wiljan Laarakkers laat concurrentie achter zich bij de Peelbergen

Op de Peelbergen Competition die afgelopen zondag verreden werd, kon Wiljan Laarakkers het Wilhelmus door de boxen laten weerklinken in de hoofdrubriek. 

Op 1.30m hoogte stonden de hindernissen van de hoofdrubriek in Kronenberg. Slechts dertien combinaties kwamen aan de start, waaronder ook Wiljan Laarakkers. In het zadel van Jefferson (v. Numero Uno) was de Ottersummse ruiter de snelste en stopte de klok op 36,81. Met die tijd hield hij de Tsjechische Emma Augier de Moussac tot tweemaal toe achter zich. Met Diva (v. No Limit) volgde de Moussac op twee, Beliss zorgde voor de derde plaats. Maaike Theunis hield mee de Nederlandse eer hoog en werd vierde op Kalina DDL (v. Grand Slam VDL), ook zij hadden maakten geen enkele fout. Op de vijfde plaats volgde nog de Belgische Jens Vandenberk met Fire Loops.

Over 1.20m had Laarakkers ook een paard gezadeld en kwam met Kappa (v. Carambole) aan de start. Een springfout in de tweede fase hield hen van een hogere notering dan twaalf. Zowel de overwinning als de tweede plaats werd mee naar huis genomen door de Belgische amazone Julie Ooms. Op Diarado Son Z (v. Diarado) zorgde ze voor het beste resultaat, met Levista (v. Levisto) werd ze tweede. De Duitser Matthias Gude werd derde met Casper. 

Siegfried Schmidt zorgde op zijn beurt ook voor een Nederlandse overwinning en won met Kristo GS (v. Gaillard de La Pomme) de 1.10m-rubriek. Ze werden op de voet gevolgd door Daan Adams die in het zadel van DHL Nepal (v. Cornado 1) tweede werd. Mia Sophie Krämer besloot de top drie met Louis. 

Alle resultaten