Wiljan Laarakkers houdt de winst op eigen bodem bij de Peelbergen

Wiljan Laarakkers houdt de winst op eigen bodem bij de Peelbergen

Bij de Peelbergen Competition het voorbije weekend kon Laure Tijskens de Belgische eer verdedigen in de 1.35m hoofdrubriek door er een podiumplaats te veroveren. 

Wiljan Laarakkers kon op zaterdag de 1.30m hoofdrubriek winnen in het zadel van Chantilly RK (Caretino). Voor Finn Boerekamp werd op Calindra 2 (Cornet Obolensky) de tweede plaats genoteerd. Jeffrey Schmitz stuurde Hatrixia van Beek (Aganix du Seigneur) naar de derde plaats. Piet Raijmakers Jr werd nog vierde met Van Schijndel's Alaska ter Saleghem Z (Aktion Pur Z) voor Yves Willems en Odile (Jilbert van 't Ruytershof).

Over 1.20m stond Raijmakers Jr op kop met de 7-jarige Marco R (Entertainer). Laarakkers achtervolgde hier op twee met Kappa (Carambole) maar besloot ook op drie met Invictus (Numero Uno). Yves Willems werd met Kalista vierde. 

Anthony Schreinemachers domineerde de 1.10m rubriek met winst in het zadel van Figaro S (Carthino Z) maar ook de tweede plaats met Hermès-Blue (Mr Blue).

Zondag

Met de 10-jarige Carrera vd Wolfsakker (Cadeau de Muze) snelde Tijskens naar de tweede plaats in de 1.35m hoofdrubriek. Enkel de Zwitser Arthur da Silva was sneller op de 8-jarige Casalida (Casal) en won. Op drie kwam de Duitse Melina Aretz met Mistique E (Darco). 

Na de 1.25m rubriek weerklonk de Brabançonne voor Eric Lombard. De Belg kon met de 10-jarige sBs ruin Or La Loi (Thunder vd Zuuthoeve) winnen. Plaatselijke amazone Rosanne Janssen werd op Larizona (Eldorado vd Zeshoek) tweede voor Lisa Schwarte (GER) en Cing (Chacco). Ook Yannick de Bie zette de Belgische driekleur bovenaan en greep met Frivoe de winst van de 1.15m rubriek. Siegfried Schmidt (NED) werd tweede op Kristo GS (Gaillard de La Pomme) voor Elke Jaspers (NED) en Deka (Douglas). 

Resultaten