Wervelwind Bertram Allen pakt tweede overwinning in Wellington

Wervelwind Bertram Allen pakt tweede overwinning in Wellington

Na de overwinning gisteren op Edison de Hus in de 1.45m Longines Ranking rubriek van week negen van het Winter Equestrian Festival, heeft Bertram Allen het opnieuw voor mekaar gekregen. Met Pacino Amiro (v. Pacino) in de ring van de 5*-rubriek liet de Ier zijn landgenoot Darragh Kenny achter zich en pakte een tweede, opeenvolgende overwinning.

Allen heeft al ruim twee jaar de teugels in handen van Pacino Amiro (v. Pacino). De elfjarige ruin was een van de enige drie combinaties die in de eerste ronde foutloos finishte. Allen zette dit tempo door en liet geen ruimte voor fouten. De tweede en enige andere foutloze combinatie was landgenoot Darragh Kenny. Met twee seconden verschil bleef hij met Chic Chic (v. Comme Il Faut) achter op de tweede plaats. 

De Amerikaan Schuyler Riley hield Robin de Ponthual (v. Elf d'Or) foutloos in de eerste ronde, maar raakte in de barrage twee paaltjes. Zij vulden de derde plaats in. Richard Vogel reed naar vier op Cepano Baloubet (v. Chaman) gevolgd door Ashlee Bond op Donatello 141 (v. Diarado).

Bekijk de volledige uitslag hier



Foto©: Sportfot