Wereldkampioen Harm Lahde verhuist naar familie Müter

Wereldkampioen Harm Lahde verhuist naar familie Müter

Harm Lahde gaf tijdens de persconferentie na het winnen van de wereldtitel bij de 7-jarige paarden al aan dat het wel eens zijn laatste concours met 'Just A Dream' kon zijn. Toen hem daarop gevraagd werd wat zijn toekomstplannen waren, kon of mocht hij daar nog niet op antwoorden. Tot vandaag: het raakte immers bekend dat de kersverse wereldkampioen van Gestüt Eichenhain naar de familie Müter vertrekt. 

Om het hem gemakkelijker te maken, heeft de familie Müter zijn huidige toppaard, Commander Bond, overgenomen, samen met andere paarden. Harm Lahde kon nauwelijks een beter adres vinden, want de familie Müter zet zich al jaren onvermoeibaar in voor de promotie van talentvolle jonge ruiters. Finja Bormann, de vriendin van Lahde, werkt bovendien ook voor de familie Müter "We wilden al eventjes gaan samenwonen en nu kwam er een voorstel dat ik niet kon weigeren", aldus Lahde.

Als uitmuntend trainer van jonge paarden heeft Harm Lahde onder meer Oak Grove's Carlyle en Oak Grove's Laith in de grote sport gebracht. Oak Grove's Carlyle heeft net succes gehad met Daniel Coyle op Spruce Meadows. 


Bron: Springreiter.de