WEF: Spencer Smith en Ayade Hero Z winnen de CSI3* Grand Prix

WEF: Spencer Smith en Ayade Hero Z winnen de CSI3* Grand Prix

Wellington, FL - 15 januari 2022 - De $ 140.000 Southern Arches Grand Prix CSI3* was het hoogtepunt van de week op het 2022 Winter Equestrian Festival (WEF) op zaterdag 15 januari in het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington, FL. Spencer Smith (USA), die deel uitmaakt van de populaire "Saturday Night Lights"-serie, liet het publiek versteld staan en sprong naar de overwinning met Ransome Rombauer's Ayade Hero Z. WEF 1 eindigt op zondag 16 januari, en het circuit gaat door tot 3 april.

Er waren 45 deelnemers in de grootste klasse van de week, en zij streden over een parcours dat was uitgezet door Anthony D'Ambrosio (USA) en Andy Christiansen Jr. (ECU). Acht van hen bleven foutloos en gingen door naar de barrage.

Kent Farrington (USA) en zijn 10-jarige KWPN-merrie Orafina (For Fashion x Canturo) startten de barrage met een knal. Zij zetten een tijd neer van 36 seconden, goed voor de tweede plaats.

Twee ritten na Farrington, was het Nayel Nassar (EGY) die het dichtst bij Farrington's tijd zou komen. Nassar en Evergate Stables LLC's Igor van de Wittemoere sprongen foutloos in 36.65 seconden.

Smith en Ayade Hero Z wisten de winnende tijd terug te brengen tot een razendsnelle 34,31 seconden en pakten zo de winst.

Bron: Persbericht

Foto: © Sportfot