Wat brengt een LGCT seizoen in het laatje?

Wat brengt een LGCT seizoen in het laatje?

Met de apotheose van de Longines Global Champions Tour tijdens de Prague Playoffs al even achter de rug, blikken we terug op wat dit de deelnemende topruiters nu net heeft opgebracht. Onze landgenoot Jur Vrieling stuntte dit jaar en sprong naar een vijfde plek in het eindklassement, maar wat voor prijzengeld kaartje hing vast aan zijn geweldige seizoen?

Opvallend hier is dat de ultieme winnaar, Ben Maher, niet de hoofdvogel in termen van prijzengeld heeft afgeschoten. De Brit sprong in totaal €491,000.- bij elkaar over het hele LGCT seizoen, en de zilveren Pieter Devos ging met een mooie winstsom van €645,448.72 aan de haal. Als afsluiter van de top drie sprokkelde Christian Ahlmann het meeste geld bij elkaar, en sloot hij het 17 events tellende seizoen af met €693,665.39 extra op zijn rekening. 

Op te merken is dat dit prijzengeld enkel van de Longines Global Champions Tour 2022 is, en dus niet van de Global Champions League. Ook al lijken deze sommen prijzengeld van aanzienlijke omvang, toch is dit niet allemaal pure winst voor de ruiters. Na aftrek van onder andere transport-, verblijfs-, en onderhoudskosten zijn de netto verdiensten een stuk lager.

De best verdiende ruiter voor Nederland was hier niet de top vijf man Jur Vrieling, die in totaal €324,083.33 bij elkaar sprong. Met €370,115.39 was het de enige echte Harrie Smolders die zich als grootste verdiener van Oranje mocht kronen.

Voor een volledig overzicht kan u HIER terecht.

Foto: © Tomas Holcbecher for Equnews