Vrieling laat het Wilhelmus weerklinken in Vejer de la Frontera

Vrieling laat het Wilhelmus weerklinken in Vejer de la Frontera

De Nations Cup van vandaag werd naar morgen verplaatst in Vejer de la Frontera maar Jur Vrieling heeft alvast voor een Nederlandse overwinning gezorgd. Hij was de snelste in de twee fasen rubriek van de Big Tour over een hoogte van 1m35. Hij rekende op Gran Canyon van HD om in 27,56 seconden een foutloze ronde te springen. 

Vanessa Mannix nam met Catinka 25 de tweede plaats voor haar rekening. Zij konden de nul behouden en finishten in 27,93 seconden. Kim Emmen reed naar de derde plaats. Haar Caliber Royale liet alle balken in de lepels en finishte in 28,05 seconden. 

Kayleigh Watts (Kimosa van het Kritahof) en Marlon Modolo Zanotelli (Obora's Chloe) vervolledigen de top vijf.

1m40 Big Class

In het 1m40 reed Luca Moneta naar de overwinning. De Italiaan reed Chilli 41 foutloos rond in 56,99 seconden. Abdelkebir Ouaddar en Bilbot eindigden hier op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 59,10 seconden. Leopold van Asten en VDL Groep Elegant Hero Z vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 60,65 seconden. 

Samy Colman (EM Energie Vivaldi du Crann) en Holly Smith (Avalon Sunset B) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats mee naar huis.